Много е тъжно, че любовта може да бъде  не само

...
Много е тъжно, че любовта може да бъде  не само
Коментари Харесай

Прекалено силното желание за любов убива любовта

Много е тъжно, че любовта може да бъде  освен основател на позитивни страсти, само че и палач на същите.

Дори когато любовта е споделена, допустимо е прекомерното предпочитание от едната страна да убие желанието на другата.

Обсебващата обич не е здравословна обич. Тя не дава, а лишава. Не дава наслада, благополучие, чувство за топлота и реципрочност, а лишава по малко от всичко, което двама души са построили в една връзка. Обсебващата обич лишава по малко устрема да бъдете дружно, лишава от насладата на шерването.

Дори в най-хармоничната видимо връзка е невероятно любовта да е поравно от двете страни . Винаги има даващи и вземащи.

Ако усещате, че постоянно вършиме повече за колегата си, в сравнение с той за вас, може би е добре да преосмислите връзката си.

Признаците, че сте даващ:

1. Постоянно носите чувство за отговорност за възприятията на колегата си и сте склонни да обвинявате себе си за всяко нещо.

2. Убедени сте, че сътрудникът ви е изгубен без вас, което изостря още повече възприятието за отговорност.

3. Поставяте потребностите и ползите на колегата си преди всичко. На всяка цена сте подготвени да пренебрегнете всичко друго.

4. Убедени сте, че фантазиите и задачите на колегата ви са по-важни от вашите.

5. Мислите, че в случай че предпочетете себе си, той ще спре да ви обича и да ви има вяра.

Ако се откривате в горните точки, значи е добре да помислите върху настройката си и да се опитате да измененията отношението си. Не „ погребвайте “ фантазиите си и себе си поради различен човек. Това освен че не е здравословно, само че и никой не го заслужава. Никоя същинска обич не би желала да погуби единия от двамата участващи. Никоя обич не трябва да бъде егоистична или самоубийствена.

Ако си мислите, че отдавайки се изцяло на колегата си, това значи обич до края на дните ви, е прекомерно евентуално да грешите. Много по-вероятно е сътрудникът ви бързо да изгуби интерес и въодушевление към вас точно тъй като сте се обезличили в непрестанни опити да задоволите неговите стремежи, да споделяте неговите ползи. Ако връзката ви завърши, тогава какво ще вършиме със себе си? Подобно държание поврежда самочувствието, метода, по който виждате себе си, а и психологичното ви здраве като цяло. В един миг е допустимо даже да ви е мъчно да видите себе си като нещо настрана от колегата ви.

За да ви обичат, преди всичко вие обичайте себе си! Това е най-сигурната рецепта за благополучие.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР